torstai 5. toukokuuta 2011

Kuosien ihana sekamelska


Kuva: Trendland

Viime viikolla panin ranttaliksi. Myin inhoamani sohvan ja ostin tilalle aivan ihanan ruokapöydän. Siitä lisää myöhemmin. Nyt maalaan vanhoja synkkiä tuolejani valkoisiksi ja tarkoituksena on päällystää istuinosat kuvan sisustuksen hengessä. Sisustussuunnittelija Sig Bergaminin hauska väri- ja kuosi-iloittelu löytyy hänen rantakämpästään.

Mitä? Kuosien, printtien ja värien sekoittaminen on rohkeaa puuhaa. Vai onko? Eihän se nyt voi olla kovin vaikeaa. Hauskimmat ja kauneimmat kodit ovat niitä, joissa tavarat on kerätty pikkuhiljaa, eivätkä ne aina sovi toisiinsa perinteisten oppien mukaan.

Miksi? Divaani-sisustuslehden päätoimittaja Jenny Brandtkin sanoo, että valkoinen on hyvä valinta, jos todella rakastaa sitä, mutta huono, jos ei uskalla ostaa muuta. (Kröhöm, tämän takia tuolieni täytyy saada värikäs ilme kankailla.)

Miten? Jos et tiedä mistä aloittaisit, osta vaikka ensin värikkäitä astioita. Niin minä tämän innostuksen pari vuotta sitten aloitin, kun pyysin joululahjaksi pinoittain Klaus Haapaniemen Iittalalle suunnittelemia Taika-astioita.

Älä mieti, mikä on muodikasta tai mistä muut pitävät. Sisusta intohimoisesti, rohkeasti ja rakkaudella. Sinä osaat!

Mitä turhaa voisit myydä tänään?

2 kommenttia:

 1. Onpa hyvällä tavalla älytön kämppä. :)

  Itse vasta opettelen värien käyttöä. Suomessa on varsinkin talvella niin vähän valoa, että välillä tuntuu siltä, ettei pientä asuntoa pitäisi ollenkaan pimentää käyttämällä muita kuin vaaleita sävyjä.

  Toisaalta valkoiseen tai vaaleaan pohjaan juuri voi yhdistää muita värejä ja erilaisia kuoseja. Tuo kuvan asuntokin on pohjimmiltaan hohtavan valkoinen, mikä tuo värit tosi hienosti esiin.

  Itse olen viime aikoina fiilistellyt näitä tanskalaisen Hayn raheja: http://style-files.com/2011/04/14/antique-quilt-ottoman-from-hay/ Saisi yhdessä huonekalussa sekä värejä että kuoseja enemmän kuin riittävästi. :)

  -e

  VastaaPoista
 2. Ooooooo! Nuo ovat ihania! PAKKO SAADA MMMMMMMMMMMM!

  VastaaPoista