tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kookoskermajäätelöä kiitos!


Sain vihdoinkin tehtyä hurmaavaa herkkua, kotijäätelöä! Tämä jäätelö tosin poikkeaa normaalista aikalailla. Olen syönyt vähähiilihydraattista ruokaa hyvällä - ja joskus vähän huonommallakin - menestyksellä vuodesta 2009. Nyt olen yrittänyt myös välttää valkoista sokeria, vaikka herkuttelenkin välillä jäätelöllä ja karkilla. Ne kun ovat melkein ainoat perusjälkkärit, joissa ei ole jauhoja (tai niinhän sitä luulisi). To do -listallani on läjä reseptejä raakasuklaasta taatelikakkuun. Tänään kuitenkin jäätelöä.

Miten? Muussaa tehosekoittimessa puolikas banaani, purkki kookoskermaa, marjoja, avokado, kookosöljyä ja hunajaa. Laita seos pakkaseen ja odota kunnes se on jähmettynyt.

Miksi? Koska mansikkakermajäätelöstä löytyy nämä aineet: rasvaton maito, kerma, sokeri, mansikka 11%, maitoproteiini, vehnäglukoosi-fruktoosisiirappi, rasvaton maitojauhe, stabilointiaineet (E410, E412, E440), happamuuden säätöaineet (E330, E331), emulgointiaine (E471), värit (E160a, E162, kirsikka-, porkkana- ja saffloriuute), seljamehutiiviste, aromit.

Maistuu kermaiselta, hileiseltä ja marjaisalta. Ei nyt ihan triplasuklaakermajäätelöltä, mutta erittäin kelvolta kuitenkin.

Kenen seurassa? Hyvän ystävän tai kirjan. Saattaa toimia sydänsuruihinkin, en ole testannut.

Mikä on lempijälkiruokasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti