lauantai 16. huhtikuuta 2011

Suojaa itsesi!


Kävin noin vuosi sitten työni puolesta kasvojen ihoanalyysissä. Selvisi, että olin onnistunut vaurioittamaan ihoani auringossa enemmän kuin uskoinkaan. Sain kuulla pitkän luennon siitä, kuinka Suomessakin pitäisi aloittaa aurinkovoiteen käyttö jo helmikuussa. Arvatkaa vain unohdinko koko homman jälleen tänä vuonna. Tänään sipaisin kuitenkin rasvat poskille, vaikkei aurinko vielä varsinaisesti porotakaan.

Mikä? Neoderman Blue Blood Sun Cream on aurinkovoide kasvoille. Voidetta on saatavana neljässä eri sävyssä: perinteinen valkoinen tai meikkivoiteen korvaavat natural, beige ja dark. Itselläni on beige, vaikka väri onkin nyt hieman vaalea talvilomalla saadun rusketuksen jälkeen.

Tuoksuu lääkevoiteelta. Ehkä se on siis tehokkaampaa kuin marketin rasvat?

Näyttää ja tuntuu kivalta kasvoilla. Voide ei ole rasvainen ja kiiltävä vaan jättää mukavan pinnan.

Kenelle? Niille, jotka eivät halua havahtua vuosien päästä siihen, että kasvot rypistyivätkin myös täällä kylmässä pohjolassa.

Etkö muka ikinä pala?

7 kommenttia:

 1. Mä uskon, että auringon haittoja liioitellaan ja iholle sliipattavien myrkkyjen haitoista ei tiedetä tai ainakaan puhuta vielä läheskään tarpeeksi. Kosmetiikkabisnes on yhtä pelottelua (rypyillä, ihosyövällä, rumuudella etc.) ja naisille myydään kemikaaleja ja vettä purnukoissa törkeillä kilohinnoilla.

  Paras suoja rypyiltä ja sairauksilta on hyvä ravinto ja onnellinen elämä. Ihmiset, jotka elää auringossa ympäri vuoden, ei oo sen kurttusempia tai sairaampia kuin me täällä pohjoisessakaan, päin vastoin.

  VastaaPoista
 2. Tuokin on aivan totta! Oletkos muuten kuullut (tai jopa testannut) kookosöljyn käyttämisestä aurinkosuojana? Olen itse kuullut paljon positiivista, mutten vielä uskaltanut matkalla kokeilla, kun aurinko oli niin polttava.

  VastaaPoista
 3. Tai siis olen lukenut myös voiteiden haittavaikutuksista ja olen siitä kiinnostunut. Toisaalta en usko, että kannattaa polttaa nahkaansa vesikelloillekaan. Mikä siis lienee paras ratkaisu?

  VastaaPoista
 4. Mä rasvailen ihoa kookosöljyllä kesät talvet. Riittää mulle auringossakin, mutten kyllä oo tottunu kauheesti grillailemaan. Kasvot pesen luomuhunajalla. Iho kiittää.

  Mutta juu, en usko että kannataa polttaa ihoa vesikelloille, tai edes punaiseksi :/ Mutta sitten taas esimerkiksi D-vitamiinin muodostumisen kannalta ulkoilu aurinkoisella säällä (ilman aurinkorasvaa) on terveellistä...

  Kai se turvallisin tapa suojautua ois auringosta nauttiminen kohtuudella. Onneks on puistopuut ja aurinkovarjot ja lierihatut.

  Kiva, että ootte palanneet blogin ääreen!

  Terkuin sama kuin yllä, eli Sara K (blogger-profiili ei näköjään toimi...)

  VastaaPoista
 5. Olen kuullut, että kookosöljy olisi kaverin äidille riittänyt kaikilla aurinkomatkoillakin, mutta tosiaan en uskaltanut sen varaan luottaa vielä :)

  Muuten rasvailen kyllä kookosöljyllä. Täytyypä kirjoittaa siitä jossain vaiheessa.

  Pitäisi itsekin pysytellä enemmän varjon alla, mutta jotenkin palan aina halusta paistatella auringossa. Johtunee siitä, ettei sitä liiemmin täällä näe..

  VastaaPoista
 6. Kiva kun muistutit! Mun on aina pitänyt alkaa suojata käsien ihoa auringolta, koska niistä vanheneminen alkaa näkyä(kasvojen ja kaulan lisäksi) aika äkkiä. Mutta homma on tosiaan edelleen aikomisen asteella. Vaikea muistaa käyttää mitään voiteita muuten kun rannalle lähtiessä, kun ei ole kovin palavaa sorttia.

  VastaaPoista
 7. Niin ja kiva, että Sara olet löytänyt blogin hiljaiselon jälkeen! :)

  VastaaPoista