torstai 21. huhtikuuta 2011

Vaihtoehto viljapuurolleMarjut kertoi eilen löytäneensä uuden herkkumyslin ja, että se sopii aamu-, väli- ja iltapalaksi. Itsekin pitäisin myslistä, mutten syö sitä, koska siinä on viljaa. Tässä hyvä vaihtoehto niille, jotka noudattavat samanlaista ruokavaliota kuin minä.

Mitä? Chia-siemenistä tehty "puuro". Siemenet sisältävät 20 prosenttia proteiineja, hyviä rasvoja, runsaasti omega-3-6-9-rasvahappoja, kuituja, vitamiineja (A, B1, B2 ja B3), antioksidantteja ja mineraaleja kuten kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä.

Miten? Liota siemeniä 5-30 minuuttia vedessä. Pienen pienet siemenet muuttuvat geeliksi, joka muistuttaa koostumukseltaan hieman mannapuuroa. Lisää joukkoon suosikkimarjojasi, hunajaa ja esimerkiksi muussattu banaani tai omenakuutioita. Superfoodeista enemmän innostuneet voivat höystää puuron macalla, opti-msm-jauheella ja kookosöljyllä. Chia-geeliä voi tehdä kiireisten aamujen varalle jääkaappiin, sillä se säilyy kaksi viikkoa kylmässä.

Mistä? Chia-siemeniä saa ainakin Ruohonjuuresta, luontaistuotekaupoista ja joistakin hyvin varustelluista ruokakaupoista. 350 gramman pussi maksaa noin seitsemän euroa riippuen kaupasta.

Maistuu raikkaalta. Chia-siemenet ovat hyvin mietoja, joten maku tulee lähinnä lisukkeista.

Kenelle? Perinteisiin aamupaloihin kyllästyneelle, keliaakikolle tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle.

Mitä sinä syöt aamulla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti